Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Digitale opbeetplaat op maat

Producent Excent, bekend van de cad/camkronen en digitale protheses, komt met de digitale opbeetplaat WhiteSplint.

Het grootste voordeel van deze geprinte plaat is de kleine, maar sterke uitvoering met een strakke pasvorm die zich vastklemt aan de elementen. Hierdoor zijn knopankers overbodig.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-018-0020-7/MediaObjects/12496_2018_20_Fig3_HTML.jpg

Tijdens de digitale uitvoering krijgen gelijkmatige occlusie en hoektandgeleiding in het design speciale aandacht. De behandelaar start met een digitale scan van de boven- en onderkaak en een occlusie. De verkregen data zendt hij naar Excent die op basis hiervan een opbeetplaat op maat print. De plaat bestaat uit polyamide, waardoor deze wit van kleur is.

De tandarts kan ook conventionele afdrukken aanleveren die Excent omzet naar een digitaal model. Naast conventionele voordelen als pasvorm, optimale occlusie en articulatie is er ook een digitaal voordeel. Excent bewaart het bestand van elk model waardoor de opbeetplaat opnieuw geprint kan worden bij verlies of breuk. De WhiteSplint is verkrijgbaar vanaf € 116,80 (excl. modellen bij conventionele afdrukken); exacte kopieën kosten € 58,-.

Meer informatie >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.