Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leidraad Mondzorg Corona

De beroepsorganisaties KNMT, ANT, NVM-mondhygiënisten en ONT hebben onlangs de Commissie Leidraad Mondzorg Corona ingesteld die de beroepsgroep op korte termijn zal voorzien van eenduidige adviezen rondom infectiepreventie gedurende de coronacrisis. Inmiddels is de definitieve Leidraad Mondzorg Corona verschenen.

Download de Leidraad Mondzorg Corona (KNMT/ANT/NVM/ONT)


Commissie Leidraad Mondzorg Corona van start

In eerste instantie bleek er vooral behoefte aan informatie rondom (aanvullende) maatregelen en persoonlijke beschermingsmiddelen bij verschillende patiëntencategorieën. De Inspectie voor Gezondheid en Jeugd (IGJ) en het ministerie van VWS hebben positief gereageerd op dit initiatief.

De Commissie Leidraad Mondzorg Corona heeft haar eerste vergadering gehouden op 2 april jl. en streeft ernaar om in kort tijdsbestek te komen tot een set van overzichtelijke en eenduidige adviezen (leidraad) die stapsgewijs zal worden gepubliceerd op basis van urgentie en relevantie voor dat moment. De leidraad zal telkens worden geactualiseerd zodat deze in de pas blijft lopen met de laatste wetenschappelijke en klinische inzichten en politieke besluitvorming.

De Commissie Leidraad Mondzorg Corona wil op basis van consensus tot zo breed mogelijk gedragen uitkomsten komen en zal daarvoor actief de samenwerking aangaan met alle beroepsgroepen, de (wetenschappelijke) opleidingen, de Patiëntenfederatie, Zorgverzekeraars Nederland, het RIVM en het Ministerie van VWS. Vooralsnog blijft de commissie actief zolang als dit noodzakelijk wordt geacht.

Samenstelling van de Commissie Leidraad Mondzorg Corona:

  • Voorzitter: Maarten Jansen (KIMO)
  • Methodoloog / secretaris: Mariska Tuut (PROVA)
  • Namens de KNMT: Richard Kohsiek. Rolf de Ruiter
  • Namens de ANT: Jan Willem Vaartjes. Prof. dr. Fridus van der Weijden
  • Namens NVM-mondhygiënisten: Monique de Bruin. Dr. Dagmar Else Slot
  • Namens de ONT: Rob van Straten. Prof. dr. Hugo de Bruyn

Bron: persbericht Commissie Leidraad Mondzorg Corona

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.