Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Chirurgen India verwijderen 526 tanden bij 7-jarige jongen

De 7-jarige Ravindranath uit de Indiase plaats Chennai had al sinds zijn derde levensjaar last van zijn kaak. De ouders van de jongen dachten aanvankelijk dat het om een rotte kies zou gaan, maar eenmaal bij de tandarts bleek de oorzaak van de pijn ernstiger.

In de mond van de jongen zaten maar liefst 526 overtallige tanden opgehoopt. De 526 tanden, die in grootte varieerden tussen de 0,1 en vijftien millimeter, waren genesteld in de kaak van de jongen en van de buitenkant niet zichtbaar.

De jonge Ravindranath ging onder het mes. Tijdens een vijf uur durende operatie werd een gezwel met daarin de 526 tanden en tandjes uit de mond van de jongen verwijderd. Toen de ingreep erop zat, ging hij met zijn 21 normale tanden intact weer naar huis. De familie hoefde niet te betalen voor de operatie.

Volgens de chirurgen die de operatie uitvoerden, ging het om een record. “We hebben nog nooit zo veel tanden in één geval gezien”, zegt een van hen tegen de Times of India. In 2014 werden in Mumbai eens 232 tanden uit de mond van een tiener verwijderd.

Bron: The New Indian Express / RTL Nieuws
Beeld: The New Indian Express

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.