Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Check op knarsen

Een nieuw product is de Brux checker, waarmee patiënten hun bruxeergewoonte na een nacht slapen kunnen bekijken. Het is een roodgekleurde dieptrekmal die op één van de kaken wordt vervaardigd, die de patiënt ‘s nachts tijdens zijn of haar slaap draagt.
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-018-0055-9/MediaObjects/12496_2018_55_Fig9_HTML.jpg

Na het knarsen zal de kleurstof van de dieptrekplaat weggeknarst zijn, waarbij de bruxeervlakken en/of -bewegingen duidelijk worden. Heeft u een patiënt die graag wil testen of hij nog regelmatig knarst in zijn slaap, dan is dit een goede tussenstap alvorens een patiënt te overtuigen om ‘s nachts een knarsplaat te gaan dragen.

Bij patiënten die veel kroon- en brugwerk hebben is dit een goed middel om te testen of en hoe de bruxeerbewegingen op bepaalde knobbels worden uitgevoerd. U kunt dan tijdig maatregelen treffen, zoals inslijpen, verhogen of wederom een knarsplaat vervaardigen, voordat porseleinfractuur optreedt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.