Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beveiligd e-mail versturen vanuit eigen e-mailbox

Sinds 25 mei van dit jaar geldt in de hele EU de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), die onder andere bepaalt dat zorgverleners geen persoonsgebonden gegevens, dus ook geen patiëntendata, meer via de onbeveiligde e-mailroutes mogen versturen.

Het emailverkeer verloopt via servers, wat onbevoegden de gelegenheid kan bieden de mails in te zien. Maar ook een openstaande e-mailbox van de ontvanger zou ertoe kunnen leiden dat derden privacygevoelige informatie inzien. De e-mail moet daarom versleuteld verstuurd worden, zodat het bericht pas geopend kan worden wanneer dit bij de ontvanger is afgeleverd, bijvoorbeeld met behulp van een aparte code. Vaak is er bij dit soort beveiligde e-mails, zoals Zorgmail, een aparte mailbox nodig.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-018-0109-z/MediaObjects/12496_2018_109_Fig1_HTML.jpg

 

Een nieuwe applicatie is Medi-Send, een mail-encryptieservice voor zorgverleners om snel en veilig te communiceren met andere zorgverleners en patiënten. Medi-Send onderscheidt zich van andere methoden door een plug-in te leveren voor de Outlook-mailbox. Hierdoor kan het eigen e-mailadres worden gebruikt. Door de e-mail secure (afbeelding) te versturen, komt deze versleuteld aan bij de ontvanger. De ontvanger dient vervolgens een wachtwoord aan te maken voor Medi-Send, waarna het e-mailbericht ingezien kan worden. Mochten patiënten de e-mail op hun telefoon willen lezen, dan moeten ze hiervoor de Voltage-applicatie downloaden (iOS en Android). Het gemak is met name dat het bestaande e-mailadres gebruikt kan worden en de lage kosten van 60 euro per jaar per mailadres.

Meer informatie: www.​medi-send.​nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.