Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

België maakt tandarts gratis tot 19 jaar 

Diederik Wieman
Vanaf komend jaar wordt in België de leeftijd voor gratis tandzorg opgetrokken van 18 naar 19 jaar. Dat blijkt uit de Belgische gezondheidszorgbegroting 2023. De begroting voorziet ook in een extraatje voor tandartsen die zich aan de gestelde overheidstarieven houden.

Dankzij de plannen kunnen Belgische jongeren een jaar langer gratis naar de tandarts gaan. Het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke spreekt over een ‘effectieve maatregel’. Vandenbroucke wil zorgverleners ook aanzetten om de officiële tarieven te respecteren en patiënten geen extra bijdragen meer te vragen. In België houden met name tandartsen en fysiotherapeuten zich niet altijd aan de overheidstarieven. De regering trekt komend jaar 100 miljoen euro uit die verdeeld kan worden tussen alle zorgverleners die zich wel aan de tarieven houden. Op deze manier wil Vandenbroucke hen belonen en voorkomen dat zij de stijgende kosten door de energiecrisis afwentelen op patiënten. 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.