Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Align Technology heeft Itero Workflow 2.0 software gelanceerd in Benelux

Align Technology
De nieuw uitgebrachte iTero Workflow 2.0 software omvat functies voor sneller scannen, verbeterde visualisatie en verbeterde tools voor patiëntencommunicatie die de efficiëntie van de praktijk verhogen, een betere klinische diagnose ondersteunen en de patiëntenbetrokkenheid stimuleren bij de acceptatie van een behandeling.

Amsterdam, november 2021 – Align Technology, Inc. (“Align”) (Nasdaq: ALGN) is een toonaangevend internationaal bedrijf voor medische hulpmiddelen dat zich bezighoudt met het ontwerp, de fabricage en de marketing van het Invisalign-systeem van transparante aligners, de iTero intra-orale scanners, en de exocad CAD/CAM software voor digitale orthodontie en restauratieve tandheelkunde. Align heeft afgelopen maand de lancering aangekondigd in de Benelux van de nieuwe iTero Workflow 2.0 software met geavanceerde functies. Deze biedt betere intra-orale beeldscherpte voor duidelijkere details van harde en zachte weefsels om te helpen bij de diagnose van de behandeling. Ook draagt deze software bij aan een efficiëntere praktijk, een grotere patiëntenbetrokkenheid en een naadlozere ervaring van de digitale end-to-end behandeling voor artsen en patiënten.

“Align’s streven naar innovatie in digitale orthodontie en restauratieve tandheelkunde weerspiegelt onze jaarlijkse investering van 250 miljoen dollar in technologie om producten en diensten te ontwikkelen. Deze biedt artsen en hun patiënten een uitstekend behandelingsresultaat en een naadloze ervaring via het digitale platform van Align,” zegt Yuval Shaked, Senior Vice President van Align en Managing Director van iTero systems and services business. “Onze nieuwe iTero Workflow 2.0 softwarefuncties zijn ontwikkeld om de dagelijkse routine van een arts te vereenvoudigen, te stroomlijnen en de efficiëntie van de praktijk te verbeteren. Van een snellere, all-in-one scan met verbeterde visualisatiemogelijkheden tot betere communicatie met de patiënt, inclusief de mogelijkheid om Invisalign-simulaties of restauratieve behandelingsplannen digitaal vast te leggen, te annoteren en vervolgens te delen. Deze nieuwe functies bieden artsen de mogelijkheid om een betere klinische diagnose te stellen en helpen patiënten om hun mondgezondheidstoestand en de voorgestelde behandelingsopties beter te begrijpen.”

De nieuw uitgebrachte iTero Workflow 2.0 softwarefuncties omvatten:

  • Sneller scannen: zorgt voor een snellere en soepelere all-in-one scan voor maximale efficiency met 20% kortere verwerkingstijd op de iTero Element Plus Series scanners1 en 50% snellere beweging en 25% snellere rotatie tijdens het scannen2 voor efficiënt dagelijks gebruik binnen een korte leercurve voor alle iTero Element scanners.
  • Verbeterde visualisatie: de geïntegreerde 3D intra-orale camera in de iTero Element 5D Plus scanner biedt verbeterde scherpte en beeldkwaliteit dankzij geavanceerde AI-mogelijkheden om duidelijkere details van zachte en harde weefsels te leveren ter ondersteuning van de diagnose3. Bovendien stellen de verbeterde functies klinieken in staat om efficiënt intra-orale scanbeelden te gebruiken in plaats van traditionele intra-orale foto’s, omdat ze meerdere intra-orale beelden onder verschillende hoeken kunnen vastleggen met één scan.
  • Betere tools voor patiëntencommunicatie: de nieuwe Snapshot-tool en iTero Scan Report bieden artsen en hun team de mogelijkheid om projecties vast te leggen met Invisalign Outcome Simulator en deze digitaal te delen met hun patiënten. Zo kunnen patiënten zekerdere beslissingen nemen – in de tandartsstoel of thuis – wat tot een hogere acceptatie van de behandeling kan leiden.

“Ik ervaar belangrijke verbeteringen met de nieuwe iTero softwarefuncties en aanzienlijk kortere scantijden,” verklaart Dr. Olivier Boujenah, een tandarts uit Frankrijk die deelnam aan de pilot release. “De intra-orale scanbeelden zijn veel scherper en mijn patiënten zijn onder de indruk van de details en duidelijkheid, waardoor ze meer vragen stellen over behandelingsopties. De mogelijkheid om digitale bestanden naar patiënten thuis door te mailen via iTero Scan Report houdt het gesprek gaande, zelfs als ze thuis zijn, en ik zie nu al dat deze functie patiënten helpt bij het accepteren van een behandeling.”

 

De softwarefuncties zullen per scanner verschillen. Ontdek meer op

1 Gegevens beschikbaar bij Align Technology vanaf 22 december 2020.
2 Vergeleken met voorgaande software configuraties. Gegevens beschikbaar bij Align Technology vanaf 29 maart 2021.
3 Alleen beschikbaar voor het iTero Element 5D Plus imaging systeem (complete en Lite software configuraties).

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.