Home Artikelen

Laatste artikelen

Monitoren van gebitsslijtage | Bas Loomans

Docent Bas Loomans (tandarts en universitair docent aan RadboudUMC) adviseert voorafgaand aan behandeling van gebitsslijtage, vooral te monitoren door de jaren heen. Dit geeft een indicatie voor de progressie en of het überhaupt noodzakelijk is tandheelkundig in te grijpen.

Diagnostiek en de noodzaak al of niet te behandelen | Niek…

Dr. Niek Opdam (tandarts en universitair RadboudUMC) geeft uitleg over de diagnostiek en de noodzaak al of niet te behandelen. Indien behandeling gewenst is, dient dat vooral met minimaal invasieve methodes te worden gedaan.

Honderden mondzorgpraktijken dreigen failliet te gaan

Mondzorgkoepels luiden de noodklok over het aantal dreigende faillissementen van tandartsen. Honderden mondzorgpraktijken, die ongeveer een miljoen Nederlanders behandelen, hebben de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) laten weten dat zij nog maar 'een paar weken kunnen overleven'. Dat zei vicevoorzitter Ravin Raktoe van de Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) zaterdag 4 april in een interview met NU.nl.

Twee miljard euro dreigt te verdampen door uitstel van zorg

De aanpak van het coronavirus heeft als gevolg dat veel andere zorg wordt uitgesteld. In het uitstellen van zorg schuilt een potentiële sluipmoordenaar die meer levens gaat raken dan het coronavirus. De financiële schade voor de zorgsector zal bovendien in de miljarden lopen. Daarvoor waarschuwt onderzoeksbureau Gupta na een eigen analyse van de situatie in de gezondheidszorg.

Wolter Brands (KNMT) en Jan Willem Vaartjes (ANT) in Hart van…

Wolter Brands (KNMT) en Jan Willem Vaartjes (ANT) roepen gezamenlijk op tot meer urgentie om steun aan de mondzorg te verlenen.

Dordtse tandarts start met online video-behandelingen

Om snel te bepalen of iemand direct spoedeisende hulp nodig heeft of niet, houdt de Dordtse tandartspraktijk Dental365 sinds kort online consulten met patiënten, via een videoverbinding.

Wolter Brands (KNMT) en Jan Willem Vaartjes (ANT) in Hart van…

Wolter Brands (KNMT) en Jan Willem Vaartjes (ANT) roepen gezamenlijk op tot meer urgentie om steun aan de mondzorg te verlenen.

Een leven zonder SARS-CoV-2 bestaat niet meer

Het artikel ‘Es gibt keine Zeit nach Covid-19; nur eine Zeit vor Covid-19 und eine zeit mit Covid-19’, geschreven door de broers Markus en Mathias Tröltzsch, heeft in Duitsland veel stof doen opwaaien omdat het helder en gefundeerd ingaat op de problematiek van SARS-CoV-2 in met name mondzorgpraktijken en MKA-klinieken.

Bijzondere ereleden | Column Isaäc van der Waal

"Het was pijnlijk, maar tegelijk toch ook wel hilarisch, om na enkele maanden te vernemen dat de beoogde kandidaat al ruim vijf jaar geleden was overleden. De discussie in het bestuur kon opnieuw beginnen."

Disposable schorten | Tip

Omdat iedereen moet worden beschouwd als een Covid-19 patiënt is het voor tandartsen handig om een wegwerpschort te hebben.