Home Artikelen

Laatste artikelen

Finishing and Polishing

Direct & Indirect anterior composite resins finishing and polishing - The step by step video.

Waarom hebben hardlopers vaker een slecht gebit?

Ondanks de goede gebitsverzorging, hebben veel atleten tandbederf. En lopers hebben het meest last van een slechte mondgezondheid.

Net verschenen: Mondslijmvliesafwijkingen

Binnen uw vakgebied is het boek 'Mondslijmvliesafwijkingen' verschenen. Om u een indruk te geven van de inhoud van deze titel kunt u hier kosteloos een hoofdstuk doorbladeren.

Enquête Gnathologie | Doe mee en maak kans op…

Om u nog beter en gerichter van dienst te kunnen zijn, wil TandartsPraktijk graag weten wat u als algemeen practicus (zelf) doet op het gebied van gnathologie en welke informatiebehoeften u heeft.
Implantologie

Erfolg mit Implantaten in der ästhetischen Zone

Een behandeling met implantaten in het ethische gebied in boven- en onderkaak is een bijzonder uitdagende behandeling, omdat het implantaat niet alleen functioneel moet zijn, maar het uiteindelijke resultaat ook mooi om te zien.

Gehoorbescherming

Denkt u er als tandarts weleens aan wat al die geluiden tijdens de behandeling wel niet allemaal met uw gehoor doen op de lange termijn? En denk niet alleen aan de hoge tonen van de airrotor, maar ook het rode hoekstuk en het continue geluid van de afzuigers.

Opvragen literatuurlijsten zeer gewild

Veel van uw collega's hebben wel eens een literatuurlijst opgevraagd bij een artikel in TP TandartsPraktijk. En die service blijven we u graag bieden.

“Ik heb het geluk gehad dat mijn huisarts en tandarts zeer…

In 2018 werden in Nederland ruim 3.000 mensen gediagnosticeerd met hoofd-halskanker. Deze vorm van kanker komt het meest bij mannen vanaf vijftig jaar voor, maar het aantal jongeren met deze ziekte neemt wereldwijd toe.
Orthodontie

KennisVRAAG Wat weet u van lachgas TP Kennistoets 2019-7 | Test…

In TandartsPraktijk 6-2019 heeft u het artikel Water voor een gezond gebit later kunnen lezen. Test uw kennis over dit onderwerp met deze voorbeeldvraag.

TP Kennistoets 2019-7 Lachgas

Een TP Kennistoets is gekoppeld aan één artikel/thema. Accreditatie: Q-keurmerk® en 1 KRT-punt.