Home Artikelen

Laatste artikelen

Chirurgen India verwijderen 526 tanden bij 7-jarige jongen

De 7-jarige Ravindranath uit de Indiase plaats Chennai had al sinds zijn derde levensjaar last van zijn kaak. De ouders van de jongen dachten aanvankelijk dat het om een rotte kies zou gaan, maar eenmaal bij de tandarts bleek de oorzaak van de pijn ernstiger.

Mondbacterie verdachte voor ontstaan alzheimer | Onderzoek

Een mondbacterie die tandvleesontsteking veroorzaakt, speelt mogelijk een rol bij het ontstaan van de ziekte van Alzheimer. Dat concludeerden onderzoekers in 2019 op basis van een reeks experimenten op mensen en muizen.

Top 10 meest gelezen artikelen op TandartsPraktijk en de 10 meest…

Top 10 van de meest gelezen artikelen op de website TandartsPraktijk in 2019 en van de 10 meest gekochte BSL-boeken.

Aandacht in de Volkskrant voor TandartsPraktijk-artikel

In de Volkskrant van vrijdag 3 januari 2020 is aandacht besteed aan het item schade aan het kindergebit door de fruitspeen dat werd beschreven in het artikel Gratis cariës bij de fruitspeen?! De noodzaak van preventie in TandartsPraktijk 10-2019.

Aan de slag als adviseur voor TandartsPraktijk?

Voor de verdere ontwikkeling van TandartsPraktijk zijn wij op zoek naar tandartsen die vanuit hun eigen interessegebied en enthousiasme de redactie en uitgeverij willen adviseren.

Een bijzondere gemeente-ambtenaar | Column Isaäc van der Waal

"Aan de patiënt beloofde ik nog dezelfde dag op haar werk over de uitslag te zullen bellen. Gevraagd naar de aard van haar werk, was het antwoord: "Ik werk bij de gemeente X"."

Mondweefselverzorgend spoelmiddel

Ivoclar Vivadent heeft onder de naam Cervitec Liquid een nieuw mondspoelmiddel op de markt gebracht dat volgens de fabrikant een bacteriebeheersende, verzachtende en genezende werking heeft op het tandvlees, de peri-implantaatmucosa en het mondslijmvlies.

Nieuw ontworpen anesthesiespuit

Elektronische injectiespuiten zijn al enige tijd op de markt. De onlangs dan geïntroduceerde Dentapen is een klein, op batterijen werkend en daardoor handzaam injecteerapparaat.

Mama rijdt een Bentley | Merel is tandarts, ondernemer, kunstenaar en…

Merel Kooning is tandarts, ondernemer, kunstenaar en moeder. Ze is een echte bezige bij en altijd aan de slag: met haar tandartspraktijk, met haar start-up in professionele werkkleding.

Tand eruit? Deskundige aan de slag! | Aanvulling

In het editorial van november schreef ik over het voetbalincident waarbij een speler flink tandletsel opliep. Ik deed een oproep om meer aandacht aan tandtrauma te besteden en om de medische staf van voetbalteams een basiscursus tandtrauma te laten volgen.