Home Nieuws

Nieuws

Zo klein als een pen

Zo klein (of zo groot) als een pen is de nieuwe polymerisatielamp van Dentsply Sirona, genaamd Smartlite Pro. De uitvoering in roestvast staal dient om duurzaamheid te garanderen.
Implantologie

Handige universele kit voor implantologie | TP test

Een kit die elke implantoloog kan helpen om een correct cervicaal en emergence profiel van de peri-implantaatmucosa te creëren rondom elk te plaatsen implantaat.
Orthodontie

Si-tec-slotjes anno nu

Teneinde bij toepassing van telescoopkronen de retentie van de primaire en secundaire kronen te garanderen, worden daarin slotjes aangebracht.

Nooit meer kleur bepalen | TP test

Als het aan het Japanse Tokuyama Dental ligt, behoort het bepalen van de kleur, en vooral het verkeerd inschatten van de restauratiekleur, tot het verleden. Het bedrijf heeft namelijk een composiet ontwikkeld dat bestaat uit één kleur voor alle indicaties.

Groen licht voor experiment zelfstandige bevoegdheid mondhygiënist

Op 31 mei is de Algemene Maatregel van Bestuur tijdelijke zelfstandige bevoegdheid mondhygiënist bekendgemaakt in de Staatscourant. Hiermee is er groen licht voor het experiment zelfstandige bevoegdheid mondhygiënist. Volgens de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten een positieve ontwikkeling voor de mondgezondheid van de patiënt.

Elektrische rager

Na de elektrische tandenborstel ontbrak het de gebruikers nog aan een elektrische, sterke rager om de ruimtes tussen tanden en kiezen schoon te maken.

Hygiëne en infectiepreventie in de mondzorgpraktijk

De redactie van de uitgave Hygiëne en infectiepreventie in de mondzorgpraktijk is betrokken geweest bij de ontwikkeling van de richtlijn ‘Infectiepreventie in mondzorgpraktijken’ (2016).

Scanspray

De digitalisering heeft zich definitief gevestigd in de tandheelkunde. De ene collega scant voor zijn indirecte restauraties om een digitaal bestand te krijgen, de andere collega drukt deze netjes af met een additiesilicoon of polyether.

Disposable matrixringen

In elke praktijk zitten we regelmatig met dezelfde problemen in ons maag. Eén ervan is het kwijtraken van kleine onderdelen na desinfectie en sterilisatie. Dat is nog zuurder als het om een dure matrijsring gaat voor interproximale restauraties.

Tandartsen voeren botoxbehandelingen uit met cosmetisch doel | Inclusief video

Cosmetisch artsen zien een wildgroei aan tandartsen die botoxbehandelingen doen met een cosmetisch doel. En dat mag niet zeggen ze. Maar tandartsen vinden dat ze prima in staat zijn om de botoxspuit te hanteren.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Elke week een update over tandheelkunde in uw mailbox.

Veelbesproken thema's

Het merendeel van de pijnklachten in de praktijk heeft een endodontische oorzaak. Aan de hand van casuïstiek, video’s en bij- en nascholing wordt dit thema belicht.
Met behulp van restauratieve (reconstructieve) tandheelkunde kan de vorm, functie en esthetiek van het gebit weer worden hersteld.
Deze themapagina biedt noodzakelijke kennis over implantaattherapie, met casuïstiek uit de praktijk, technische details, aandacht voor risicofactoren en handvatten voor succes.