Home Nieuws

Nieuws

Slechte mondverzorging kan de nauwkeurigheid van COVID-19-tests beïnvloeden

Een slechte mondhygiëne kan ertoe leiden dat klinisch herstelde COVID-19-patiënten gedurende langere tijd positief blijven testen op het coronavirus. Dat blijkt uit een onderzoek dat op 24 juli in Special Care in Dentistry is gepubliceerd.

Informatie mondzorgpatiënt over behandelopties en kosten

Naar aanleiding van een onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) komt er duidelijke informatie over wat mondzorgpatiënten kunnen verwachten van hun behandelaar en zorgverzekeraar, wat betreft de behandelopties en kosten.

Tandartsen berekenen tijdelijke toeslag door coronavirus

Tandartsen, mondhygiënisten en orthodontisten mogen tijdelijk een toeslag van 4,26 euro per patiënt in rekening brengen als gevolg van de corona-uitbraak. Dat maakte de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) onlangs bekend.

Kan tandpasta bederven?

Heeft tandpasta een uiterste houdbaarheidsdatum? En zo ja, wat gebeurt er dan als je tandpasta over datum is? Radar zocht het uit.

Coronaproof evenementen | Tandheelkunde

Bohn Stafleu van Loghum is weer gestart met fysieke evenementen. De veiligheid van onze deelnemers staat voorop. Wij doen er samen met de congreslocaties alles aan om uw deelname op een veilige manier zo plezierig mogelijk te laten voorlopen.

Man mijdt controle 27 jaar lang: tandarts ontdekt ameloblastoom

Een Britse man wist maar liefst 27 jaar lang de tandarts te ontlopen. Toen de patiënt uiteindelijk bij de tandarts kwam, deed die een verschrikkelijke ontdekking. In de kaak van de 51-jarige man werd een tumor ter grootte van een vuist aangetroffen.

Handige Handi-app vol tips voor ouders

Hoe leer je een kind met een slechte fijne motoriek om zelf tandpasta op een tandenborstel te doen? Tips voor alledaagse vragen waar ouders die een kind met een beperking hebben tegenaan lopen.

Besturen KNMT en ANT tekenen intentieverklaring

De Koninklijke Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT) en de Associatie van Nederlandse Tandartsen (ANT) zijn voornemens te fuseren. De twee beroepsverenigingen hebben hiertoe op 6 juli een intentieverklaring ondertekend. De fusie moet op 1 januari 2021 beklonken zijn.

Coronanieuws | Mogelijke beschermingsmaatregelen

De behandeling start dus vooraf met de triage. Daarnaast gelden er RIVM-voorzorgsmaatregelen in de...
Algemene tandheelkunde

Steeds vaker mond- en keelkanker op jonge leeftijd

Aisha Al-Jamaei deed (promotie)onderzoek naar mond- en keelkanker en gebruikte daarvoor onder andere  gegevens uit het Nederlands Kankerregister.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Elke week een update over tandheelkunde in uw mailbox.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Veelbesproken thema's

Het merendeel van de pijnklachten in de praktijk heeft een endodontische oorzaak. Aan de hand van casuïstiek, video’s en bij- en nascholing wordt dit thema belicht.

Algemene tandheelkunde omvat de reguliere mondzorg: de periodieke controles, het verhelpen van algemene klachten, maar ook extracties en het plaatsen van vullingen, kronen en bruggen.
Met behulp van restauratieve (reconstructieve) tandheelkunde kan de vorm, functie en esthetiek van het gebit weer worden hersteld.