Home Nieuws

Nieuws

Restaureren zonder assistentie | TP test

De EZ-dam of, zoals ik het liever noem, de ‘stoelassistentie-overbodige afzuiger’ is een enorm handig bijtblok, rubberdam, wangspreider, tongschild en afzuiger in één. Getest door Irfan Abas, redactielid TP.

Top 10 meest gezochte onderwerpen #tandarts door patiënten

Steeds meer mensen zoeken informatie over behandelingen bij de tandarts en de kosten en vergoedingen van behandelingen. Kiespijn, kaakklachten en parodontitis staan hoog in lijst. Bekijk de top 10 van de meest gezochte onderwerpen en de meest bekeken pagina's op de patiëntenwebsite (KNMT).

Een derde van tandartsen geeft geen offerte bij dure behandelingen

Een op de drie tandartsen verstrekt geen offerte bij een behandeling die duurder is dan 250 euro, terwijl dat wel zou moeten. Dat meldt de Consumentenbond donderdag op basis van onderzoek onder dertienduizend consumenten.

Internetconsultatie gestart rond vermelding BIG-nummer

De consultatie betreft wijziging van de situaties waarin BIG-geregistreerde zorgverleners hun BIG-nummer kenbaar moeten maken aan het publiek.

Gezamenlijke ambities voor de mondzorg opgesteld

Beroepsverenigingen in de mondzorg, cliënten- en patiëntenorganisaties, zorgverzekeraars en de Nederlandse Zorgautoriteit hebben gezamenlijk ambities voor de mondzorg vastgesteld. De komende tijd werken de partijen deze ambities samen verder uit.

ANT stapt uit bestuurlijk overleg met NZa over ambities mondzorg

“Meepraten mag, meebeslissen niet” De Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) stapt uit het bestuurlijk overleg met...

Minister Bruins: ‘Mondzorg volwassenen hoort niet in basispakket’

Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg is niet bereid mondzorg voor verzekerden van 18 jaar en ouder op te nemen in de basisverzekering. Dat schrijft hij in antwoord op vragen van SP-Kamerlid Henk van Gerven. 

Drie maanden cel voor vals tandartsdiploma

Een 37-jarige man uit Wijk bij Duurstede moet de cel in voor het voorhanden hebben en afleveren van een vals tandartsdiploma. Op dinsdag 18 juni kreeg de man van de rechtbank zes maanden gevangenisstraf opgelegd, waarvan de helft voorwaardelijk.

Tandarts krijgt 8,8 van patiënt voor vakkundigheid

Nederlanders zijn erg tevreden over hun tandarts. Die krijgt van zijn patiënten gemiddeld een 8,8 voor de vakkundigheid. Dat blijkt uit gegevens van klanttevredenheidstool Patiëntenvertellen.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Elke week een update over tandheelkunde in uw mailbox.

Veelbesproken thema's

Het merendeel van de pijnklachten in de praktijk heeft een endodontische oorzaak. Aan de hand van casuïstiek, video’s en bij- en nascholing wordt dit thema belicht.
Met behulp van restauratieve (reconstructieve) tandheelkunde kan de vorm, functie en esthetiek van het gebit weer worden hersteld.
Deze themapagina biedt noodzakelijke kennis over implantaattherapie, met casuïstiek uit de praktijk, technische details, aandacht voor risicofactoren en handvatten voor succes.