Home Nieuws

Nieuws

Kindertandheelkunde

Ruim helft van peuters nog nooit naar tandarts geweest

Meer dan de helft (55,6%) van de Nederlandse kinderen van 2 en 3 jaar oud gaat niet naar de tandarts. Het advies is om vanaf die leeftijd de tanden twee keer per jaar te laten controleren. Provinciaal zijn er grote verschillen. In Flevoland is de grootste inhaalslag te maken: hier gaat 63,1% van de peuters niet op controle. Ook in Noord- en Zuid-Holland is dit percentage hoog. Dit blijkt uit een onderzoek van Independer dat eigen gegevens met die van Vektis combineerde.

Uitreiking BOOA Research Grant en Aanmoedigingsprijs 2021

De Stichting BOOA van de NVMKA stelt jaarlijks een prijs beschikbaar ter stimulering van...

Uitreiking Stipendia Marten Hut prijs en Eervolle Vermelding 2021

Aan het einde van het 65e Najaarscongres met als thema “Met het Oog op morgen” van de Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en aangezichtschirurgie (NVMKA) heeft de Stipendiumcommissie de Marten Hut prijs en de Eervolle Vermelding 2021 uitgereikt. Het congres is op 11 en 12 november 2021 door de maatschap MKA-chirurgie West-Brabant in Breda georganiseerd.

Stamcellen uit tanden kunnen doorbraak zijn in strijd tegen zenuwziekte CMT

Prof. dr. Esther Wolfs (BIOMED UHasselt) ontvangt een beurs van 100.000 dollar van een Amerikaanse patiëntenvereniging voor haar onderzoek naar de zenuwziekte Charcot-Marie-Tooth. Als enige onderzoeksgroep ter wereld werkt zij met stamcellen uit verstandskiezen om het ziekteproces van CMT te ontrafelen. Het was de Amerikaanse vereniging zelf die contact opnam met professor Wolfs om haar onderzoek te kunnen steunen.
Algemene tandheelkunde

Cliënten verslavingszorg Noord-Nederland naar de tandarts

Cliënten van Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) kunnen naar de tandarts door een samenwerking tussen de Gemeente Groningen, het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde van het UMCG (UMCG-CTM) en Menzis.

NWVT reikt de NWVT Hamer-Duyvensprijs uit

De NWVT kent eenmaal per jaar een wetenschappelijke onderscheiding toe aan het tandheelkundig proefschrift dat door de NWVT Hamer-Duyvensz prijs commissie als beste van dat jaar is beoordeeld. De NWVT Hamer-Duyvenszprijs 2020 is op 3 november 2021 uitgereikt aan dr. Xenos Petridis.
Algemene tandheelkunde

Prof. dr. C. van Loveren krijgt Dentz medaille uitgereikt

Het bestuur van de NWVT is zeer verheugd in 2021 de Dentz medaille te kunnen uitreiken - de hoogste Nederlandse tandheelkundige onderscheiding. Het bestuur heeft deze onderscheiding uitgereikt aan prof. dr. C. van Loveren.
Algemene tandheelkunde

Tandartsgoud voor onderzoek borstkanker

Tandartspraktijk EDM in het Noord-Hollandse Koedijk heeft op 22 oktober een cheque van € 78.587 overhandigd aan oncoloog en onderzoeker Marleen Kok van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Het bedrag van de ‘Tandengoud 2021 cheque’ is de opbrengst van de inzameling van tandartsgoud onder tandartsen, parodontologen, implantologen en kaakchirurgen uit heel Nederland op initiatief van EDM.
Algemene tandheelkunde

NZa checkt offertes tandarts

Als patiënten graag een offerte ontvangen voor een mondzorgbehandeling, dan zullen de aanbieders in de mondzorg daar altijd gehoor aan geven.
Algemene tandheelkunde

Met een goed gebit terug in de maatschappij

Dankzij een samenwerking tussen de Gemeente Groningen, het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde van het UMCG (UMCG-CTM) en Menzis, kunnen cliënten van Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) naar de tandarts.

(Rhapsody) Aanmelden voor de nieuwsbrief

Elke week een update over tandheelkunde in uw mailbox.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Veelbesproken thema's

Met behulp van restauratieve (reconstructieve) tandheelkunde kan de vorm, functie en esthetiek van het gebit weer worden hersteld.

Veel kinderen zijn onder behandeling bij een orthodontist. Maar ook steeds meer volwassenen willen een behandelplan ter verbetering van de occlusie en esthetiek.

Elk kind is uniek en elke ontwikkelingsfase vraagt om een eigen benaderingswijze. De behandeling van kinderen kan een grote uitdaging zijn. Specifieke kennis wordt daarom steeds belangrijker.