Home Nieuws

Nieuws

Het kunstgebit digitaal vervaardigd

De digitale tandheelkunde doet steeds meer zijn intrede in de tandartspraktijken. De tandartsen die nog denken dat deze enkel van toepassing is voor Cerec kronen, moeten hun informatie up to date brengen.

Tand eruit? Tand erin!

Met de krachtige boodschap: ‘Tand eruit? Tand erin!’ moet het de mensen duidelijk maken dat een tand na avulsie direct teruggeplaatst moet worden.
Implantologie

Een volledig digitale multilayered kroon | TP test

Met de komst van de digitale tandheelkunde gaan de ontwikkelingen daarin hard. In de komende nieuwspagina’s zullen we hier meer aandacht aan besteden. In deze editie van TP test ik het vervaardigen van een volledig digitale kroon zonder tussenkomst van (geprinte) modellen.

Duitse tandarts trok langste mensentand ter wereld: “Het was geweldig”

Tandarts Max Lukas uit Offenbach heeft de langste mensentand ter wereld getrokken. De hoektand was 3,72 centimeter lang en werd uit de mond getrokken van een patiënt die zich met hevige pijn in de praktijk had gemeld. “Hij had een zwelling, de hoektand leek een ontsteking in de bovenkaak te hebben veroorzaakt."
Kindertandheelkunde

VGZ attendeert ouders op gratis mondzorg kinderen

Toezichthouders JBZ doneren aan kinderafdeling
Voor kinderen tot 18 jaar krijg je bijna alle tandartskosten vergoed. Toch zijn niet alle ouders zich hiervan bewust. Zorgverzekeraar VGZ informeert daarom alle verzekerden met kinderen van 2 tot 18 jaar actief over de vergoeding vanuit de basisverzekering.

Biocompatibel composiet

Een composiet ontwikkelen dat zich focust op biocompatibiliteit doordat het vrij is van monomeren, zoals hydroxyethylmethacrylaat (HEMA), tri-ethyleenglycol-dimethylacrylaat (TEDGMA) en bisfenol-glycidylmethacrylaat (BisGMA).

Kant-en-klare bleekbitjes

Een van de onderwerpen waarnaar de Nederlanders op internet het meest zoekt zijn ‘bleken’ en ‘wittere tanden’. Een positieve ontwikkeling: tanden (de kleur en het gebit in het algemeen) (b)lijkt dus belangrijk in ons land.

Augmented reality

Niet meer digital smile design op foto’s, maar augmented smile design op een foto van de patiënt middels een applicatie. Het klinkt futuristisch maar Ivoclar Vivadent en 3Shape hebben samengewerkt om tot deze app te komen. Hoe werkt het?

TP test OXO-camera

Als een tandarts die veel van zijn werk publiceert, is fotografie een groot en belangrijk onderdeel van mijn dagelijkse praktijk. Om sommige behandelingen goed in beeld te brengen is het vaak beter deze te filmen dan te fotograferen.

MTA Pasta

Als een tandarts die veel van zijn werk publiceert, is fotografie een groot en belangrijk onderdeel van mijn dagelijkse praktijk. Om sommige behandelingen goed in beeld te brengen is het vaak beter deze te filmen dan te fotograferen.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Elke week een update over tandheelkunde in uw mailbox.

Veelbesproken thema's

Het merendeel van de pijnklachten in de praktijk heeft een endodontische oorzaak. Aan de hand van casuïstiek, video’s en bij- en nascholing wordt dit thema belicht.
Met behulp van restauratieve (reconstructieve) tandheelkunde kan de vorm, functie en esthetiek van het gebit weer worden hersteld.
Deze themapagina biedt noodzakelijke kennis over implantaattherapie, met casuïstiek uit de praktijk, technische details, aandacht voor risicofactoren en handvatten voor succes.