Home Autotransplantatie nascholing

Nascholing Autotransplantatie

Autotransplantatie biedt vele voordelen ten opzichte van implantaten, omdat er met lichaamseigen materiaal wordt gewerkt. Toch is het binnen de tandheelkunde wat onbelicht. TP Academy heeft de vooraanstaande dr. Dick Barendregt bereid gevonden om 2 prachtige nascholingen over autotransplantatie te maken. Kijkt u mee bij de behandeling?

Wat u kunt verwachten van de nascholing Autotransplantatie

Autotransplantatie is het verplaatsen van eigen tanden en kiezen naar plaatsen in het gebit waar tanden en kiezen ontbreken.

In Nederland worden per jaar rond de 400 autotransplantaties uitgevoerd. Vaak gebeurt dit bij kinderen die tanden zijn verloren na een trauma, of behept zijn met agenesie. Het voordeel van autotransplantatie boven implantaten is dat het een biologische vervanging betreft, waarbij er een levende en flexibele verbinding tussen de tand en het kaakbot blijft bestaan.

TP Academy biedt 2 effectieve leermiddelen over autotransplantatie:

  • Videotutorial: u kijkt in deze videotutorial mee bij de behandeling van een 12-jarige patiënt. Duur: 50 minuten, 1 KRT-punt. Accreditatie: Q-keurmerk©.
  • E-learning: u leert hoe het complete behandeltraject van autotransplantatie na een trauma er globaal uitziet, van voorbehandeling, de transplantatie tot orthodontisch en prothetisch vervolg. Duur: 3 uur. 3 KRT-punten. Accreditatie: Q-keurmerk©.

 

Nascholen met uw hele praktijk

Steeds vaker zien wij dat er binnen een tandartspraktijk gezamenlijk een nascholing wordt gevolgd. Na werktijd in groepsvorm de e-learning parodontitis volgen bijvoorbeeld. Niet alleen ontzettend leerzaam maar ook een prettig moment om samen op te trekken.