Vacature: hoofdredacteur TandartsPraktijk

Voor de uitbreiding van activiteiten en onze ambitie om tandartsen nog beter te  ondersteunen in hun beroepsuitoefening, zoeken wij per 1 januari 2020 voor twee dagen per week een deskundige en gedreven hoofdredacteur TandartsPraktijk.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

TP

Springer Media BV,  beter bekend onder de imprint Bohn Stafleu van Loghum, is marktleider in vakinformatie voor professionals en studenten in de gezondheidszorg. Samen met 150 betrokken medewerkers werken we aan kennisoplossingen voor onder meer artsen, verpleegkundigen, tandartsen, psychologen en managers in de zorg. Met digitale (leer)oplossingen, online platforms, boeken, tijdschriften en events helpen we onze klanten en dragen op die manier bij aan de verbetering van de kwaliteit van de gezondheidszorg in Nederland.

Groeit TandartsPraktijk onder uw leiding verder uit tot ‘Powerbrand’..?

TandartsPraktijk is een sterk merk dat tandartsen al 40 jaar op praktische en onderscheidende wijze ondersteunt in de beroepsuitoefening. Naast 10 x per jaar een magazine, verzorgt TandartsPraktijk het online platform tandartspraktijk.nl, congressen en diverse vormen van (online)educatie.

Voor de uitbreiding van activiteiten en onze ambitie om tandartsen nog beter te  ondersteunen in hun beroepsuitoefening, zoeken wij per 1 januari 2020 voor twee dagen per week een  deskundige en gedreven:

Hoofdredacteur TandartsPraktijk
(16 uur per week)

We zijn op zoek naar een tandarts algemeen practicus of professional met uitgebreide tandheelkundige kennis die zijn of haar tandheelkundige activiteiten twee dagen per week vanuit ons kantoor in Houten wil combineren met TandartsPraktijk. Dit betekent het aansturen van een enthousiaste redactie van vijf tandartsen, de eindredactie en ondersteunende uitgeefprofessionals. Onze hoofdredacteur is in staat kennis en visie in te brengen om het ‘powerbrand’ TandartsPraktijk verder uit te bouwen. De hoofdredacteur zet samen met de uitgever de koers uit, waarbij de hoofdredacteur eindverantwoordelijk is voor de journalistieke vakinhoud.

Wat is uw achtergrond?

 • U bent opgeleid tot tandarts of hebt tandheelkunde gestudeerd
 • Bij voorkeur werkt u als tandarts algemeen practicus
 • U beschikt over een relevant netwerk in de tandheelkundige (academische) wereld
 • De (nascholing)behoeften van tandartsen zijn u bekend
 • Organiseren, inspireren, motiveren en coachen gaan u goed af
 • U hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
 • Schrijven doet u graag en u hebt ervaring met publiceren
 • U zoekt graag het podium
 • Gedrukte en online media hebben uw interesse
 • U ziet de meerwaarde van praktische, op wetenschap gebaseerde vakkennis

Wat zijn uw competenties?

Naast resultaatgericht en initiatiefrijk bent u:

 • Goed in planning en organisatie van productieprocessen
 • Communicatief vaardig
 • Commercieel meedenkend
 • Een verbindende persoonlijkheid
 • Uitstekend in staat interne en externe stakeholders te managen

Wat is de plek in de organisatie?

De hoofdredacteur rapporteert aan de uitgever tandheelkunde en werkt nauw samen met (eind)redactie, uitgever, marketeers, congresontwikkelaars en leerspecialisten.

Wat bieden wij?

Naast een goed salaris bieden wij uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en goede opleidingsmogelijkheden in een informele bedrijfscultuur met veel ruimte voor initiatief.

Interesse?

Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met Lucienne Bongers (uitgever tandheelkunde), telefoon 030-638 36 46 of +31 61 310 65 90.

Solliciteren?

Stuur uw motivatie en CV uiterlijk 13 oktober a.s. in via de button ‘Solliciteren’ >>

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.